En tur till Skultuna

8 06 2022

Rickard mejlade och fråga om det inte var dags med en tur till Skultuna för en räkmacka. Det tyckte jag lät som en riktigt bra idé och då kunde jag också kolla min Skultuna tur jag gjort och kört en gång förut.

Mötte upp Rickard hemma hos honom och rullade på mot Skultuna på gamla Enköpingsvägen. 11,6 mil till Skultuna på enbart små asfalterade vägar. En solig fin dag med runt 20 grader. Fick göra en habrovinkel i Bålsta då vägen var avstängd, så det blev till att åka runt området. Så här i efterhand var det faktiskt bättre, då man slapp övergångsställen och rödljus. Uppdaterade rutten med den vägen istället.

Vi följde Enköpingsvägen fram till avfarten mot Biskops-Arnö. Vid Bälsunda börjar dom riktigt små fina asfaltsvägarna som är nästan hela vägen fram till Skultuna. Vägarna var i mycket bra skick. Inga tjälskador att tala om. Efter Långtora har jag lagt in ett bensträckarstopp. Bara 1 timma kvar till Skultuna så fika kanske kan vara lite onödigt, men lite vatten kan vara bra att ha med sig och dricka här. Vätska är viktigt. Känt på hur det känns med för lite vätska med kramper i benen som följd. Riktigt otäckt och gjorde riktigt ont också.

Det ska finnas ett gravfält där också som man kanske kan spana in lite snabbt. Bra att röra på kroppen då man suttit still på hojen. Här brukar det kännas i ändalykten för dom som inte är vana, så en liten promenad är aldrig fel. Vi åkte vidare på sista biten mot Skultuna och den hägrande räksmörgåsen.

Vi rullade in i Skultuna och ner till mässingsbruket. En del bilar och några hojar stod parkerade. Väl inne blev vi överraskade då fiket, numera Bistro Bruket, var helt omgjort och mycket större. Konstaterade att det var riktigt bra för större sällskap. Där kan man njuta av solen och naturen på deras stora terrass längs med Svartån! Dagens lunch serveras varje dag mellan 11:00 — 15:00.

Vi rullade vidare åt nordost mot Ransta. Efter Kumla Kyrkby gick vi ut på väg 70 upp mot Sala. Ut på väg 56 mot Uppsala men bara någon kilometer sen svängde vi av mot Öja för att sedan svänga upp mot Heby. En timma sedan vi lämnade Skultuna och här har jag lagt in en bensträckare. Rätt lagom med 60 minuters körning innan stopp. 30 minuter senare tar vi en fika paus vid Ytterkvarn.

Sista etappen blir lite längre ner till Övergarns Kyrka där vi skils åt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: