Det är mycket nu

14 06 2022

Ja vart ska jag börja? Kronologisk ordning brukar fungera. Så kanske även denna gång.


Efter Skultuna turen så blev det många festligheter. På Nationaldagen var vi som vi brukar ut till Husby-Långhundra för att gå på Husby-Långhundra hembygdsgård´s festligheter. Riddarspel, pröva att skjuta med pilbåge, hantverkare och godis förstås. Som alla tillställningar nu efter pandemin så var det rekord mycket folk som var där. Måste nog säga att det var i värsta laget. Vid godisståndet var det tvärstopp för alla som försökte ta sig förbi. Vi gick högersidan ner så långt man kom och sedan tillbaka på högersidan igen. Sen fick det vara bra för oss. Det gick inte att ta sig fram till stånden och titta.

Efter Långhundra blev det lugnt några dagar och jag och Daniel passade på att gå en liten fotorunda och testa lite långa exponeringsrider mitt på blanka dagen. Daniel körde med ND filter och jag gick ner i ISO så långt det gick och en liten bländare så blev tider på 0,4 sekunder. Med Nikon Z6, som är spegellös, så får man inga vibrationer på grund av spegel som fälls upp och ner och kan då ta foton utan stativ på förhållandevis långa slutartider.

Sen rullade det igång med skolavslutningar och studenten. Först skolavslutning för Nellie och Hugo. Äntligen fick föräldrar och anhöriga komma och det blev en jättefin avslutning med som av olika klasserna och lärare och elever spelade. Alex, Nellie, Miranda, Vincent och Hugo uppradade.

Dagen efter skolavslutningen i Viby, så tog Moa studenten från Nacka Mediagymnasium. Hon blev klassen animatör som det stod på papptallriken hon fick om halsen. Mycket duktig tjej på att rita och riktigt fina animationer har hon gjort.

Efter studenten så blev det bröllop mellan Lina och Robin på Ulvsunda Slott. Mycket stiligt bröllop på ett fint ställe. GPS´n tyckte vi skulle ta varuingången och samma för några som kom med taxi. Efter lite spejande så såg vi bilar parkerade på andra sidan och vi letade oss dit.

Efter dom festligheterna så återgick det till vardagens fotopromenader igen. En vanlig promenad nere vid Långsjön. Underexponerade ett foto som blev rätt så bra. Förmedlar en känsla av varm sommarkväll.

På en av promenaderna så gick jag nere vid lokstallarna. Måsarna gillade inte mitt tilltag att vara så nära deras ungar som säkert fanns i närheten. Ideliga störtdykningar ner mot mig. Lyckades undvik en ”bombmatta” som en av måsarna la. Fick ett fint fota på ett av ”bombplanen”.

Så var vi framme vid dagens händelser vilka inte är så många. Inte ännu i alla fall. En cykeltur t.o.r till Ekeby väntar förstås och kameran är ju med då också. I förmiddags då vi var där, vi är kattvakter några dagar, så såg jag denna vackra ”Indianhäst” i en hage. Jag kallar dom för Indianhästar på grund av deras täckning, om det nu heter så, men ni vet vad jag menar.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: