En tur till Stora Människobyn.

17 06 2022

Förenade lite nytta med nöje på turen med den Röde in till Stora Människobyn.

Kameran var förstås med då jag tänkte ta en promenad efter en lunch med en f.d arbetskollega. Jag tog med mig både super zoomen och ett 50 mm objektiv. Nedanför en bild från Klarabergsviadukten ner mot Vasagatan. Huset till vänster var min arbetsplats i dom senaste 19 åren. Efter lunchen gick vi upp till kontoret och tog en fika. Kul att träffa några kända ansikten. Många nya hade börjat på kontoret. Hittade matsalen trots att det gått 3 år sedan jag slutade. Jag var visserligen in på Baker Friends som ett evenemang heter som firman har. Alla tidigare anställda bjuds in på en lättare förtäring och dryck. Mycket trevligt var det att träffa fler gamla kollegor.

50 mm objektivet var på kameran och det fick sitta på under hela min promenad. Det tar ett tag att ställa om sig from zoom objektivet till 50 mm objektivet. När man väl gjort det så fungerar det riktigt bra. Objektivet är så pass skarpt att vill man fånga någon del av fotot kan man beskära fotot, så att den delen tar upp mer av fotot. Nedanstående foto är just ett sådant.

Medans vi åt så kom det en skur, men när jag knallade runt på stadens gator så var det till en början visserligen mulet med det regnade inte. Det var faktiskt lite skönt att det var mulet. En sväng förbi Kungsträdgården går ju inte att undvika. Nu var det bara grönska, men det blev inte så tokigt med den sol som letade sig ner på marken genom lövverket.

Vatten lockar ju alltid så fontänen i Kungsan kräver sitt foto. Nu är visserligen inte fontänen motivet utan ett par måsar. Detta fot har jag också beskärt så det går alldeles utmärkt utan zoom. Om man nu inte ska zooma in ordentligt och dom fotona går ju även dom att beskära.

Det gäller att vara lite kreativ också. Jag satte mig ner och vilade. Passade på att fot några personer som ilade förbi i språng mot kanske nya äventyr. Ja dom gick kanske inte så fort utan jag valde snarare en lång slutartid så det såg ut som det gick undan.

Lika dant med det här fotot. Nu gick väl detta fortare än damerna som gick förbi, men har valde jag att följa med istället så allt annat blev suddigt. Ger mycket fart i fotot.

Vackert glänsande hängde detta över Malmskillnadsgatan. Krävde ju sitt foto på promenaden nu tillbaka mot Tekniska Högskolan.

Man skulle kanske gått in och frågat efter ett sponsorkontrakt. Nu när man ändå var i närheten 🙂
Nu var det bara sista uppförsbacken upp för Eriksbergsgatan och vidare mot Tekniska Högskolan och den Röde igen för en färd åt rätt håll.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

17 06 2022
joebona

Fina bilder.

17 06 2022
Runar

Tack. Kul och annorlunda att fota med 50 mm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: