Midsommar

27 06 2022

Sommaren slog till med full kraft till midsommar. 29 grader varmt och är det än idag 3 dagar senare.

Det har inte blivit några promenader med kameran dom sista dagarna. För varmt att ge sig ut med kameran. För varmt även för att ta en sväng med hojen. Åker inte runt i t-tröja och kortbyxor. Jag har ramlat på gymnastiksals golvet och vet hur ont bara det gjorde. Det gånger 1000, då skinnet slits bort ner till benen i kroppen vill jag inte uppleva om olyckan är framme. Men folk gör som dom vill och dom får göra det för mig.

Jag och Nellie var trots den tryckande värmen upp till Tolvmansgården för Midsommarfirande. Alla flockades till dom få platser som erbjöd lite skugga i den gassande solen. Nu var det ändå inte så många som det var den sista April. Midsommar är väl en högtid som också tillbringas tillsammans med familj och vänner på hemmaplan. Förberedning av mat och dukning inför det stora taberaset. Midsommarstången eller Majstången som vissa säger. Majstången har inget att göra med månaden Maj utan kommer av maja som betyder klä. Alltså klä stången. Många hjälpte till i värmen att klä stången innan den restes. Sen tog ringdansen vid runt den. Många tappra tog sig an uppgiften och slöt upp i flera ringar runt den. Stefan Klaar tog mikrofonen och ledde sången iklädd folkdräkt dagen till ära. Jag stod i skuggan och bara att se dom fick mig att svettas.

Efter runt 30 minuters hoppande och skuttandes, så var ringdansen slut. Trots 29 grader varmt och fysisk aktivitet i 30 minuter gick några helt oberörda ut från ringen. Inte ens en endaste svettdroppe i pannan. I skuggan stod jag med blöt t-shirt och svettades. Det var dags att fylla på vätskereserven så jag och Nellie tog en Festis. En bägare med kallt vatten hade nog egentligen varit det som behövdes, men en Festis var ju bättre än inget alls.

Igår kväll runt 22:00 tog jag i alla fall kameran och gick ut. ”Bara” 25 grader varmt. Det blev ju ingen längre runda, utan bara ner till sjön och en liten bit längs med den. Lyckades i alla fall hitta en vy som jag fastnade för. I den motsatta riktningen mot där solen går ner såg jag denna. Ibland blir det bättra att vända sig helt om och titta.

Ha de!!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: