Dagar blir till veckor

20 08 2022

Dagarna rullar på som aldrig förr tycker jag. Snart är Augusti slut också. Några dagar ändå kvar att kanske klämma in en hojtur på några dagar. Behöver ett nytt framdäck först kanske. Börjar bli lite slitet och mönstret börjar minska. Som vanligt så dyker det upp lite oväntade utgifter, så nytt däck är för tillfället lite ovisst. Varför kan det aldrig bli som man hade tänkt sig?

Det verkar vara för mycket begärt. Trots den härlig hojturen söderut och träff med bästa hojkompisar och sedan Öland så rycker det i tarmen att ta sig norrut. En konstig känsla jag har som drar mig norrut. Vet inte vad det är. Känns på något konstigt sätt som jag hör hemma där. Hur det nu kan vara så?

Dagarna har efter hojturen söderut bestått av lite fotograferande (ovanligt). Då värmen har näst intill vara bara för mycket, så har det inte blivit några promenader. För varmt för att trava iväg med kameran och även utan den, men gud förbjude. Kameran måste bara med. Vid ett fåtal tillfällen har inte kameran varit med och då har man förstås sett ”det där fotot”. Då tänker man förstås att aldrig mer får Nikon vänta hemma.

Jag var ut till Nifsta igen och fotade lite läckra bilar. Många återkommer gång på gång, men några nya brukar man ändå se. Som denna Chevrolet Impala Hardtop Coupé från 1959. Legendariska ”måsvingarna” som det inte går att ta miste på.

Interiören skäms inte den heller med mycket chrom och kupade mätare. Snyggt.

Sen fanns det förstås riktigt sport bilar även om jag tycker att dom äldre är finare och passar in lite bättre på en dylika träff. Som denna McLaren 720S. V8 biturbo på 720 hk. Kolfiberchassi med kompositkaross. 0-100 på 2,9 sek om man nu vill vara först till nästa rödljus. Keramiska skivbromsar som nästan tar upp hela fälgen.

Som lite kontrast var denna Ford Prefect från 1956 där också. 36 hk 0-100 km/h ointressant eller tids nog :).
Mellan 1949-53 kom den men inbyggda körriktningsvisare vilket många nyare fordon saknar idag :). I alla fall verkar det så. Ägarna kanske prioriterade 21 tums fälgar istället.

Nu ska jag bänka mig framför TV´n och se på Rally VM från Belgien. Det gäller att passa på när det är motorsport på TV.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

21 08 2022
Anki

Hej! Trevlig läsning – och visst är det härligt med gamla bilar 🙂

21 08 2022
Runar

Tack Anki. Ja det är riktigt kul att se att det finns entusiaster som vårdar och tar hand om dom.
Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: