Varierade händelser

28 08 2022

Mina Adventure har varierat en hel del den sista tiden.

Den 24:e Augusti var vi upp till kyrkan för att lyssna på kammarmusik framförd av ARCODO. Marie Arnesdotter på cello, Ragnhild Dominique på flöjt och Helene Cocozza på piano. Stycken av kända kompositörer och Ragnhild hade en en komposition som dom genomförde. Riktigt fint var det.

Det blev en hojtur upp till Avesta också för att hämta hem Björgs BMW som var på Lundgrens Motor. Ett mystiskt fel med en panel där alla möjliga kontroll lampor lyste. Kördes med bil upp för att vara safe, men väl framme hittades inga fel bortsett från indikation på batterifel. Nytt batteri från Biltema, så det var nog bara därför som den indikerade fel. Indikerar säkert fel på alla andra batterier utom BMW´s egna 🙂

En snabb sväng ner till Söderköping fast med fel fordon. Vi skulle hämta hem Anita igen då hon varit nere hos sin syster och bror. Det var Söderköpings Gästabud under den helgen men vi skulle till flygdagarna i Uppsala på lördagen så det blev ett snabbt besök på byn. Vi hann i alla fall med att se Maseratis nya motorcykel innan vi åkte hem.

På lördagen åkte vi till Uppsala för att titta på flygdagarna på Upplands Flygflottilj F16. Uppskattningsvis, enligt Polisen, hade 190 000 andra kommit på det också, så vi satt i bilkö kanske 3 timmar. Några hade förstås mer bråttom än andra och låg i vänsterfil för att sedan tränga sig in. Enorma ängar med bilar så långt man såg. Vi var där förra gången det var i Uppsala, men då var det inte så här mycket folk. Nu glömdes det ju att man suttit i bilkö i 3 timmar när man hörde och såg en J35 Draken lyfta. Ett härligt ljud.

Här kommer den så fort som den får flyga över mark. EBK lyser fint och vittnar skapligt gaspådrag.

Finländska flygvapnet var där med en F18 Hornet. Dubbla jetmotorer med en enorm kraft.

En F18 Hornet som stiger rakt upp och skickar ut facklor som försvar mot värmesökande robotar. Efter detta en skarp höger sväng och dyker ner för att undkomma roboten som låser på någon av dom varma facklorna istället för flygplanets jetmotor.

En snygg formationsflygning med J39 Viggen. En så kallad ruta.

TEAM 50 med en mycket fin flyguppvisning i deras SAAB Safir plan.

Till och med fotografen fångades på ett foto. Simon tog kommandot för denna bild.

Summa summarum av dagen trots den enormt långa tiden i bilkön så var det en helkul dag och så kul att se flygplanen. Minns förr i tiden då en rote drog över vårt hus ut mot kusten för en övningen. Som gammal radarobservatör, så minns jag hur man följde plottarna på skärmen när svepet från radarn passerade.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: